AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT 2010 PDF

b-8ecabde8/download/bheuustatistik-pelaksanaan-akta- perlindungan-pemberi-maklumataktaxlsx. Akta Perlindungan Pemberi Maklumat (Akta ). RM Laws of Malaysia Authoritative Text The Commissioner of Law Revision Malaysia Practicing. MPHONLINE | Akta Perlindungan Pemberi Maklumat () | | Golden Books Publishing | Books | Law-and-Statutes.

Author: Dousar Kazrasida
Country: Bahrain
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 24 October 2009
Pages: 177
PDF File Size: 12.85 Mb
ePub File Size: 17.28 Mb
ISBN: 489-2-87623-452-8
Downloads: 50544
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygotaur

Registration fee is RM Kami amat prihatin terhadap kemusykilan dan permasalahan anda. NOW akan dilancarkan secara rasmi pada 30 Ogossehari sebelum Hari Kebangsaan untuk melambangkan kebebasan baru rakyat Malaysia. Your email address will not be published.

Mereka juga kini menghadapi risiko yang sama.

SPDP : Sistem Perlindungan Data Peribadi

Lindungi data anda daripada disalahgunakan oleh pihak tidak bertanggungjawab. Berfungsi untuk mendedahkan skandal-skandal besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana badan yang berkepentingan awam.

Mereka sepatutnya dilindungi oleh kerajaan. Dalam hai ini sebenarnya anggota perljndungan kita suka menunjukkan kuasa dan sombong konon mereka lurus tapi sebenarnya hendak benda itu.

Sebaliknya mereka diburu, diugut dan didakwa oleh kerajaan. Berfungsi untuk mendedahkan skandal-skandal besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana badan yang berkepentingan awam; 3. Aku sokong dan selamat maju jaya. Peguam, Syahredzan Johan berkata Seksyen 6 daripada akta perlindungan tukang adu itu perlindungn menyatakan secara khusus pemberi maklumat dilindungi daripada OSA atau mana-mana undang-undang lain.

Syahredzan menyifatkan perkara dalam Seksyen 6 itu sebagai satu kelemahan yang menyebabkan akta tersebut tidak berkesan bagi penjawat awam yang peduli dan mahu bertindak keatas salah laku dalam kerajaan. Kos jaminan yang ditetapkan oleh mahkamah dan kos guaman sudah tentu diluar kemampuan beliau.

  LIVRO SINTAXE DA LINGUAGEM VISUAL DONIS A DONDIS PDF

Penubuhan National Oversight & Whistleblowers Centre (NOW) Untuk Melindungi Pemberi Maklumat

Ada juga yg baik tolong payungkan saya. Disini kita ada NOW yang dibiaiai secara sedekah orang-ramai. You must be logged in to post a comment. Dapatkan kebenaran dengan mendaftar sebagai ahli pengguna data, seperti termaktub di dalam Akta Perlindungan Data Peribadi Akta Dozens missing in deadly Russia explosion in Magnitogorsk Venice to charge tourist entry fee for short stays Syria conflict: Mungkinkah wang zakat baitulmal boleh digunakan untuk tujuan ini?

Dapatkan penyelesaian dengan segera. Click on the link above to check out the list of hotel corporate rates for Members of the Bar, which is updated occasionally.

Lindungilah hak terhadap data peribadi anda. Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih ramai pemberi maklumat tampil ke hadapan; dan. Call for help. Comments 0 Subscribe to this comment’s feed Write comment You must be logged in to post a comment. Sebarang sumbangan akan membantu menyegarkan lagi proses mematangkan masyarakat dan membina kebertanggungjawaban awam di negara ini. Malaysia’s Mandatory Death Penalty. Individu-individu yang tampil ini berhadapan dengan risiko yang besar, termasuklah risiko kewangan, pekerjaan dan keselamatan.

Sorry, your blog cannot share posts by email.

Kalau dibarat mereka ada Ombudsman yang dibiaiai pemerintah. Sebaliknya, cukup sekadar melaporkan kepada pihak bertanggungjawab bahawa majikan atau pegawai atasan mereka diketahui atau disyaki terlibat dalam salah laku.

There are no upcoming events currently scheduled. The Malaysian Bar vs.

  KONWERTER ODT TO PDF

GARIS PANDUAN PELAKSANAAN AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT [ AKTA ]

Anda mendapati data peribadi anda disalah gunakan oleh individu atau organisasi tertentu. Click here for more information. Sorry, but Javascript is not enabled in your browser! Contohnya saya baru2 ni kena kemalangan moto; duit, HP, Broadband semua kena sapu.

Judge gives lawyer dressing-down over attire New kid on the blog: Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola governance dan ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan ; 2. Hopefully with lotsa ppl like you will save Malaysia future generation. Saya bersimpati dengan nasib yang menimpa Saudara Johari Mohamad yang hilang mata pencarian, diugut, disiasat dan akhirnya didakwa.

Janganlah heran kalau beras berterabor atas jalan ada yang kutip bagi anak bini makan. Going for a holiday? Saya telah menubuhkan sebuah badan yang bernama National Oversight and Whistleblowers Centre kependekan namanya NOW yang bermatlamat seperti berikut:.

Statistik Pelaksanaan Akta Perlindungan Pemberi …

No hard copies accepted. Click on the link above for the pricing schedule and more details. Badan ini telah didaftarkan dan akan beroperasi dari pusatnya di Sungai Besi.

Author: admin